ms.detector.media
MediaSapiens
13.08.2021 20:00
Частина співробітників Apple критично висловились на план компанії перевіряти пристрої на наявність дитячої порнографії – Reuters
Частина співробітників Apple критично висловились на план компанії перевіряти пристрої на наявність дитячої порнографії – Reuters
На думку критиків, цим потенційно можуть користуватись недобросовісні уряди як інструментом цензури.

Нещодавно компанія Apple заявила, що перевірить фото на пристроях користувачів iOS у США на наявність дитячої порнографії чи насильства над дітьми.

Працівники компанії залишили понад 800 повідомлень в месенджері Slack, більшість з яких – з критикою функції. Про це пише Reuters з посиланням на власні джерела.

Суть критики в тім, що оновлення може стати інструментом для цензури в руках репресивних урядів, припускають працівники у коментарях. Інші заявили про збитки для репутації компанії, яка завжди виступала за захист персональних даних.

Reuters уточнило, що більшість критиків не працюють в галузі безпеки і конфіденційності. Деякі з них навпаки підтримують оновлення, називаючи його розумним рішенням у відповідь на тиск державних органів, якій борються з матеріалами сексуального насильства над дітьми.

Джерела видання підкреслили, що ця дискусія не зрівняється з обговореннями питань безпеки пристроїв, які були раніше. Цього разу кількість повідомлень і тривалість бесіди значно більша, ніж в попередні рази.

Нагадаємо, що 6 серпня компанія Apple планує перевірити фотографії на пристроях користувачів iOS у США, щоб виявити зображення сексуального насильства над дітьми

Система буде реагувати на зображення лише в тому випадку, якщо воно перетне порогове значення співпадіння з певним зображенням у базі.

Фото: Flickr

ms.detector.media