ms.detector.media
MediaSapiens
12.08.2021 14:57
Дрифт на Софійській площі. У мережі запустили флешмоб із закликами до бойкоту Red Bull
Дрифт на Софійській площі. У мережі запустили флешмоб із закликами до бойкоту Red Bull
Цю історію не оминули жарти й меми, які ширяться на теренах Facebook.

В українському сегменті соцмережі Facebook запустили флешмоб, у межах якого закликають бойкотувати продукцію компанії Red Bull. Невдоволення користувачів викликала зйомка «Red Bull Україна», під час якої посеред пішохідної зони на Софійській площі влаштували дрифт, наслідком якого стало пошкоджене покриття та сліди від шин на бруківці. Компанія Red Bull 10 серпня оприлюднила в Іnstagram відео та фото з площі біля Софійського собору, де показала, як на великій швидкості кружляють два спортивних авто. Цей допис пізніше видалили.

Автомобілі їздили навколо пам'ятника Богдану Хмельницькому, роблячи різкі повороти та залишаючи сліди від шин. У Red Bull розповіли, що участь у зйомках брала реперка Alyona Alyona, чемпіон України із дрифтингу Олександр Гринчук і професійний гонщик Конор Шанахан.

Alyona Alyona каже, що організатори запевнили її в наявності всіх необхідних дозволів від міської влади. Натомість Київська міська державна адміністрація заявила, що Red Bull не отримала дозволу на зйомки посеред пішохідної зони, а орієнтовний розмір збитків від цих маневрів становить близько 50 тисяч гривень. Попри те, що КМДА каже, що дозволу компанія не мала, поліція, яка перебувала поруч з Софійською площею, не реагувала на дрифт. Уже після заяв КМДА поліція Києва розпочала кримінальне провадження за статтею про хуліганство (ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України), а прокуратура вилучила два авто.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко також заявив, що його відомство подало заяву до правоохоронних органів, адже Софійська площа перебуває в підтвердженій буферній зоні ЮНЕСКО та має посилений охоронний статус.

Ввечері 10 серпня Red Bull вибачилася перед киянами та міською владою. У компанії також визнали, що під час зйомок «не дотрималися всіх необхідних процедур» та пообіцяли прибрати сліди від дрифту.

Площі після дрифту почали відмивати комунальники, а наступного дня прийшла й Alyona Alyona разом зі своєю командою. «Чекаю, поки у Red Bull з'являться крила і представників від Red Bull тут буде набагато більше, ніж членів моєї команди», — розповіла реперка, яку теж критикували в соцмережах за участі у зйомках «Red Bull». До прибирання долучилася й організація «Києве, мий».

Більшість користувачів Facebook засудили цей інцидент, деякі з них закликали до бойкоту Red Bull. Mediasapiens зібрав пости медійників з цього приводу.

Журналіст, телеведучий, документаліст, письменник Юрій Макаров:

Ведучий та політик Борислав Береза: 

Інвестиційний банкір та колумніст Сергій Фурса:

Музичний редактор та ведучий Громадського радіо Дмитро Стойловський: 

Керівниця PR-групи SPN Agency Дарця Капля:

Блогер Вадим Хомаха: 

Політичний експерт Віктор Таран:

Журналіст Богдан Кузьмич:

Ведуча Мелодія FM Наталія Борцова:

Цю історію не оминули жарти й меми, які ширяться на теренах Facebook.

Журналіст «Української правди» Роман Кравець: 

Кореспондентка hromadske Мар’яна П’єцух:

Продюсер та актор Пилип Іллєнко:

Політолог Петро Охотін:

PR-спеціаліст, член правління «Клубу Піранья», редактор у виданні «Новини Виноградаря» Олександр Равчев: 

Наостанок - декілька милих мемів

Фото з соцмереж 

ms.detector.media