ms.detector.media
MediaSapiens
09.08.2021 10:20
Обійми Магучіх з росіянкою на Олімпіаді. У Міноборони попередили, що РФ може використати інцидент для інформаційних спецоперацій
Обійми Магучіх з росіянкою на Олімпіаді. У Міноборони попередили, що РФ може використати інцидент для інформаційних спецоперацій
Після повернення з Токіо з Магучіх проведуть зустріч в оборонному відомстві.

Міністерство оборони України попередило, що Росія може використати для інформаційних спецоперацій фото з обіймами української легкоатлетки Ярослави Магучіх з російською спортсменкою Марією Ласіцкене на Олімпіаді в Токіо. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

 «Вірне слідування спортивним традиціям, приміром — фото обіймів зі спортсменами-громадянами РФ, коли вони теж стають призерами, одразу використовує ворог як інформаційно-психологічну гармату, яка демонструє світу, що "їх тут немає". Тобто, необережна поведінка наших спортсменів, яких ми любимо і за яких щиро вболіваємо, може ставати об`єктом інформаційних спецоперацій ворога», — пояснила Маляр.

Вона підтвердила, що бронзова призерка Олімпійських ігор в Токіо Магучіх є молодшою лейтенанткою Збройних Сил України. Після повернення з Токіо з Магучіх проведуть зустріч. Водночас в оборонному відомстві попросили припинити цькування спортсменки, допоки «не почуємо її власне пояснення».

«Спортсмени, які представляють Україну на міжнародних змаганнях, повинні розуміти, що в Україні триває російсько-українська війна і це накладає  певні обмеження та відповідальність», — додала Ганна Маляр.

MediaSapiens звернувся за коментарем до Національного олімпійського комітету України та до Ганни Маляр.

Нагадаємо, у березні 2020 року бойовики поширювали фейкові й маніпулятивні агітаційні листи у прифронтовій зоні. На роздрукованих листах паперу пишуть, що у ЗСУ нібито є заражені коронавірусом військові.

Фото: Getty Images

ms.detector.media