ms.detector.media
08.08.2021 17:06
Через три місяці Україна остаточно увійде в режим «без паперів» – Шмигаль
Через три місяці Україна остаточно увійде в режим «без паперів» – Шмигаль
За його словами, Міністерство цифрової трансформації наразі активно працює над автоматизацією послуг, щоб виключити вплив людського фактора на ухвалення рішень.

Україна через три місяці перейде в режим «без паперів», коли жоден державний орган не зможе вимагати паперових документів та довідок, оскільки вся необхідна інформація буде доступна в електронних реєстрах.

Про це написав прем'єрміністр Денис Шмигаль у фейсбуці.

«Україна перейде в режим "без паперів" через три місяці. Цього тижня Президент Володимир Зеленський підписав закон про переведення всіх публічних послуг в онлайн», – підкреслив Шмигаль.

Він додав, що після переходу в режим «без паперів» жоден державний орган не зможе більше вимагати паперової довідки, оскільки вся інформація міститиметься в електронних реєстрах.

Прем'єр зазначив, що завдяки режиму «без паперів» кількість е-послуг суттєво збільшиться, а корупційна складова – остаточно знищена. 

За словами Шмигаля, Міністерство цифрової трансформації наразі активно працює над автоматизацією послуг, щоб виключити вплив людського фактора на ухвалення рішень.

Нагадаємо, що 17 червня Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт №5495 про paperless. До 2024 року Мінцифри планує оцифрувати 100% послуг.

А 15 липня Верховна рада на позачерговому засіданні ухвалила цей законопроєкт.

Також Денис Шмигаль анонсував, що державний сервіс до кінця року має бути повністю цифровізований.

Фото: Денис Шмигаль / фото з вільних джерел

ms.detector.media