ms.detector.media
MediaSapiens
05.08.2021 10:25
Tencent зменшить доступ неповнолітніх до відеоігор після критики з боку державного ЗМІ Китаю
Tencent зменшить доступ неповнолітніх до відеоігор після критики з боку державного ЗМІ Китаю
Також компанія пропонує розглянути пропозицію повної заборони комп'ютерних ігор для дітей молодше 12 років.

Китайська компанія Tencent заявила, що обмежить доступ неповнолітніх до своєї флагманської відеогри Honor of Kings. Це сталось на фоні падіння акцій після критики з боку державного ЗМІ КНР. Про це пише Reuters.

Нещодавно видання Economic Information Daily (пов'язане з найбільшим державним інформаційним агентством Китаю Xinhua) опублікувало статтю про залежність неповнолітніх від онлайн-ігор та закликало до обмежень у цій галузі. Там не було прямого згадування Tencent, але наводився приклад учня, який грає у Honor of Kings по вісім годин на день. Відеоігри у статті назвали «духовним опіумом».

«Духовний опіум переріс у галузь вартістю сотні мільярдів. Жодній галузі, жодному виду спорту не можна дозволити розвиватися так, що це знищить покоління», – йшлося у статті.

Згодом її видалили з сайту та опублікували у відредагованому вигляді, де вже не було згадки про «духовний опіум» та були змінені деякі дуже різкі випади, але перший варіант матеріалу залишився у паперовій версії.

Economic Information Daily наголошує, що влада, розробники ігор та сім'ї повинні працювати разом, щоб побороти дитячу залежність від онлайн-ігор, а батьки мають нести за неї відповідальність.

Після виходу статті акції Tencent впали більш ніж на 10%, знищивши майже 60 млрд доларів від ринкової капіталізації. Акції конкурентів також впали: Blizzard – на 3,8%, Electronic Arts – на 2,8%, GMGE Technology Group – 13,59%, XD – 8,1% тощо.

Tencent пообіцяла, що обмежить максимальну тривалість гри Honor of Kings для неповнолітніх: це буде 1 година в день по буднях та 2 години по вихідних. При цьому зараз гра також має обмеження для дітей – 1,5 години по буднях та 3 – по вихідних. 

Крім того, Tencent винесла на суспільну дискусію пропозицію про повну заборону комп'ютерних ігор для дітей молодших 12 років.

Китайські регулятори з 2017 року прагнуть обмежити кількість часу, який неповнолітні витрачають на відеоігри, а компанії, включаючи Tencent, вже мають системи боротьби із залежністю, які, за їхніми словами, обмежують час ігор. На практиці компаніям важко зупинити доступ дітей до ігор в інтернеті, тому що користувачі можуть брехати про свій вік.

Нещодавно компанія Tencent запустила систему розпізнавання обличчя, щоб не дати неповнолітнім грати у відеоігри з 22:00 до 8:00.

Фото: istockphoto.com

ms.detector.media