ms.detector.media
Марина Довженко
02.08.2021 12:32
На «Україні 24» Авакова назвали єдиним адекватним у владі — моніторинг
На «Україні 24» Авакова назвали єдиним адекватним у владі — моніторинг
Критикували ексміністра внутрішніх справ хіба що на Прямому каналі.

Коментатори інформаційних телеканалів відгукувались про колишнього міністра Арсена Авакова з нагоди його відставки переважно позитивно. Критика лунала в ефірі Прямого каналу з уст представників партій «Голос» та «Європейська солідарність». Докладного неупередженого аналізу роботи Авакова на посаді міністра внутрішніх справ не зробив жоден із аналізованих каналів. Про це йдеться в моніторингу інформаційних каналів за 12—18 липня 2021 року.

Олексій Кучеренко («Батьківщина») на «Україні 24» сказав, що не бачить підстав голосувати за відставку Авакова, і попросив, аби йому показали, що чиновник «такого наробив». Дмитро Гордон на цьому ж каналі почав із «достойного человека», а закінчив тим, що Аваков принижував інших членів Кабміну своїм розумом. Нардеп Олександр Дубинський на «Нашому» заявив, що для нього Аваков узагалі єдиний міністр, а в Міністерстві внутрішніх справ немає особливих проблем. Анатолій Урбанський із «За майбутнє» висловив сподівання, що Аваков з’явиться в наступному Кабміні. Василь Німченко з «Опозиційної платформи — За життя» хвалив міністра як господарника. Ігор Лапін на Прямому назвав спадкового силовика єдиним дорослим у дитсадку. «Слуга народу» Макс Бужанський розповідав, що Аваков не піддається зовнішньому впливу. Колишня регіоналка Олена Бондаренко стверджувала, що Аваков не допускав навіть думки про компроміс щодо виконання Мінських угод.  

Найгучніші слова про Авакова підібрав на «Україні 24» Олег Ляшко:  «Він єдиний, хто там був адекватний у цій владі. І сьогодні цього запобіжника немає. Яка стримує владу від бєспрєдєла [...] Аваков — персональний ворог Путіна. У нинішній владі ворогів Путіна немає [...] Можливо, наступне питання — це буде відновлення постачання води у Крим [...] Нас попереду чекають бурхливі події. Авакова людина був і, я впевнений, залишиться дуже самостійною. Зі своєю точкою зору. Він би не виконував незаконні команди». 

Про негативні сторони Авакова згадували побіжно, як Володимир Фесенко на «Еспресо». А потім знову переходили до речей «якими можна пишатися». Критикували Авакова члени «Голосу» та інші окремі коментатори, як Софія Федина або Борис Кушнірук.  Безстороннього аналізу роботи Авакова на жодному з каналів не було. Більше про тенденції та маніпуляції в ефірі інформаційних каналів читайте в матеріалі Ярослава Зубченка.

Фото: inforesist.org

ms.detector.media