ms.detector.media
31.07.2021 11:22
Російські хакери торік зламали поштові скриньки співробітників федеральних прокуратур – Мін'юст США
Російські хакери торік зламали поштові скриньки співробітників федеральних прокуратур – Мін'юст США
Російські хакери, що стоять за масовою кампанією кібершпигунства SolarWinds, торік зламали облікові записи електронної пошти деяких найвідоміших федеральних прокуратур по всій території США.

Департамент заявив, що 80% облікових записів електронної пошти Microsoft, які використовуються співробітниками чотирьох адвокатських контор США в Нью-Йорку, були зламані. Про це пише AP з посиланням на Міністерство юстиції США.

Загалом, Міністерство юстиції заявило, що у 27 прокуратурах США під час хакерської кампанії був зламаний обліковий запис електронної пошти принаймні одного співробітника.

Міністерство юстиції заявило у своїй заяві, що це могло статись з 7 травня по 27 грудня 2020 року. Такі часові рамки помітні через атаки SolarWinds, які проникла в десятки компаній приватного сектору та аналітичних центрів.

Викладачка юридичного факультету Колумбії Дженніфер Роджерс сказала, що офіційні листи часто містять різного роду конфіденційну інформацію, включаючи обговорення стратегії розгляду справ та імена конфіденційних інформаторів, коли вона була федеральним прокурором у Нью-Йорку.

«Я не пам’ятаю, щоб коли-небудь хтось приносив мені документ замість того, щоб надіслати його мені електронною поштою через міркування безпеки», – сказала вона, зазначивши про окремі винятки для секретних матеріалів.

Нагадаємо, що російські хакери з угрупування Cozy Bear зламали комп'ютерні системи Національного комітету Республіканської партії США

Інцидент називають серйозною провокацією для президента США, який раніше обіцяв Росії відповідь, якщо не припиняться кібератаки.

Раніше хакери з угрупування Cozy Bear, пов'язані із російськими спецслужбами, втручались у поліцейську систему Нідерландів під час розслідування збиття рейсу MH17 на Донбасі

Фото: з вільних джерел

ms.detector.media