ms.detector.media
30.07.2021 14:09
Google представила нові ярлики конфіденційності та політики для розробників
Google представила нові ярлики конфіденційності та політики для розробників
За задумом компанії, розробники повинні будуть надати максимально повну інформацію про те, які дані збирає додаток

Як пише Engadget, компанія Google представила ярлики конфіденційності і анонсувала нові політики для розробників.

За задумом Google, розробники мають надати максимально повну інформацію про те, які дані збирає їхній застосунок. Тобто користувач зможе дізнатися як часто ці дані збираються і для чого вони використовуються (для функцій програми, для персоналізації або іншого).

Також користувач зможе побачити деталі безпеки, які розробник обере для виділення, наприклад, чи шифрує застосунок дані, чи підходить він для дітей і сімей і чи був він незалежно перевірений на відповідність глобальним стандартам безпеки.

Крім того, Google Play зможе повідомити користувачу, чи може він відмовитися від збору даних і продовжити використовувати додаток, або ця інформація необхідна для його роботи.

Також Google анонсував нові політики для розробників. Так, усі вони без виключення мають надавати політику конфіденційності (раніше мали публікувати тільки ті, що збирали особисті і конфіденційні дані користувачів).

Розробники несуть відповідальність за надання точної та повної інформації в розділі безпеки, включаючи дані, які використовуються сторонніми бібліотеками або SDK-додатками.

Починаючи з жовтня розробники можуть відправляти інформацію в Google Play Console для перевірки. А новий розділ безпеки буде запущений в Google Play в першому кварталі 2022 року. При цьому Google рекомендує почати процес перевірки заздалегідь, щоб був час на уточнення інформації, якщо виникнуть питання.

Фото: ixbt.com, engadget.com

ms.detector.media