ms.detector.media
MediaSapiens
30.07.2021 12:06
СБУ підозрює мешканців Київщини, Одещини та Закарпаття в інформаційно-підривних операціях на користь РФ
СБУ підозрює мешканців Київщини, Одещини та Закарпаття в інформаційно-підривних операціях на користь РФ
Також підозрюваних в антиукраїнській інтернет-агітації виявили у Вінницькій та Львівській областях.

Кіберфахівці Служби безпеки України повідомили про викриття розгалуженої мережі інтернет-агітаторів, які нібито поширювали у соцмережах заклики до зміни меж держкордону та захоплення влади в Україні.

За даними слідства, «інструкції» для проведення інформаційно-підривних операцій ймовірні агітатори отримували від своїх кураторів з РФ.

Так, на Закарпатті в антиукраїнській агітації підозрюють посадовця місцевого підрозділу Держслужби з надзвичайних ситуацій. Він нібито закликав у соцмережах до порушення територіальної цілісності України. Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

На Київщині у пропаганді агресивної війни підозрюють мешканця Броварів.

В Одеській області ймовірний агітатор закликав до зміни меж державного кордону та захоплення влади в Україні. Свій контент, за даними слідства, він розповсюджував через інтернет-ресурси, підконтрольні ватажкам незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР».

На Львівщині викрили антиукраїнського інтернет-агітатора, який напередодні святкування Дня хрещення Київської Русі-України начебто розповсюджував деструктивний контент. Зміст публікацій, на думку СБУ, порушував рівноправність громадян та міг призвести до дестабілізації суспільно-політичної обстановки в регіоні.

Мешканця Вінниччини підозрюють в адмініструванні кількох антиукраїнських спільнот в одній із соціальних мереж. Він начебто закликав до насильницької зміни влади та порушення територіальної цілісності України.

Нагадаємо, СБУ періодично звітує про викриття нової «мережі агентів РФ», які здійснюють антиукраїнську пропаганду в інтернеті. Так, підозрюваних у посяганні на територіальну цілісність України викривають по всій території країни: на Донеччині, Черкащині, Сумщині, Вінничині, Кіровоградщині, Закарпатті, у Києві тощо.

Фото: ssu.gov.ua

ms.detector.media