ms.detector.media
MediaSapiens
29.07.2021 15:07
ЗМІ: Apple закриває в Slack чати працівників, в яких обговорюють варіанти віддаленої роботи
ЗМІ: Apple закриває в Slack чати працівників, в яких обговорюють варіанти віддаленої роботи
Компанія вимагає від співробітників вже з осені працювати кілька днів на тиждень в офісі. Багато працівників – проти.

Компанія Apple закриває в месенджері Slack чати працівників, в яких обговорюють варіанти віддаленої роботи. Про це пише Cult of Mac з посиланням на журналістку The Verge Зої Шиффер.

Зазначається, що багато хто з працівників Apple не задоволений перспективою повертатись до роботи в офісі після року віддаленої роботи, і у компанії наразі триває своєрідна «холодна війна» з цього приводу. Серед іншого вона проявилась у тому, що Apple почала закривати канали Slack, які не мають відношення до роботи. 

Раніше співробітники Apple у США виступили з петицією з вимогою більш гнучких умов праці, її опублікували в Slack на каналі зі 6000 учасників, де обговорювали варіанти дистанційної роботи. На думку підписантів, «занадто рано змушувати людей повертатися в офіс» через нестабільну епідситуацію.

За словами Зої Шиффер, здається, що керівництво компанії не прислухається до вимог співробітників. Саме через політику щодо віддаленої роботи деякі працівники вирішили звільнитися, один із них, за словами журналістки, пропрацював в компанії майже 13 років. На її думку, видалення каналів Slack тільки ропалює полум'я проблеми.

Оскільки Apple навесні 2021 року отримала найбільший квартальний прибуток у своїй історії, можна вважати, що віддалена робота не відобразилась на фінансовому добробуті компанії у сторону погіршення.

У червні 2021-го стало відомо, що співробітники компанії Apple з осені працюватимуть в офісах щонайменше три дні на тиждень (спочатку планувалось повернення з вересня, потім його перенесли на жовтень).

Також компанія розглядає необхідність вакцинації співробітників проти коронавірусу перед поверненням в офіси, але ще не вирішила, чи буде вакцинація обов'язковою.

Нагадаємо, компанії Google, Facebook та Netflix вимагатимуть від працівників бути вакцинованими проти COVID-19. Google планує, що після пандемії 60% співробітників компанії працюватимуть в офісі тричі на тижденьFacebook дозволить усім штатним співробітникам працювати вдома, якщо їхні обов'язки можна здійснювати віддалено.

Фото: telegraf.id

ms.detector.media