ms.detector.media
MediaSapiens
26.07.2021 14:59
Роскомнагляд заблокував доступ до сайту російського опозиціонера Олексія Навального
Роскомнагляд заблокував доступ до сайту російського опозиціонера Олексія Навального
При відкритті сайту з’являється повідомлення про те, що його заблокували на підставі закону про інформацію.

Роскомнагляд заблокував доступ до сайту Олексія Навального нібито через порушення закону про інформацію. За даними реєстру відомства, блокування було виконано за рішенням генпрокуратури, пише російська служба BBC. При спробі відкрити сайт користувачів повідомляють, що його закрили на підставі закону про інформацію.

Повідомляється, що сайти соратників політика також заблоковані. Зокрема, сайти Любові Соболь і Леоніда Волкова, а також профспілки «Альянс лікарів», яку визнали в Росії організацією, яка виконує функції іноземного агента. Всього Роскомнагляд заблокував 49 сайтів, які пов’язані із Олексієм Навальним.

Раніше, у червні 2021 року Мосміськсуд визнав екстремістськими засновані Навальним структури — Фонд боротьби з корупцією та Фонд захисту прав громадян, які також визнані організаціями, що здійснюють функції іноземного агента).

Нагадаємо, відео розмови опозиційного російського політика Олексія Навального зі співробітником ФСБ Костянтином Кудрявцевим, якого політик звинувачує у замаху на своє життя, заблокував відеохостинг Youtube. Замість відео з’являвся напис: «У цьому відео є вміст стороннього власника (ViacomCBS), який заблокував його у вашій країні на основі законодавства про авторське право».

Фото: AP Photo/Pavel Golovkin, File

ms.detector.media