ms.detector.media
MediaSapiens
23.07.2021 16:53
У Львові суд оштрафував батька школяра, який публікував в Instagram карикатури на вчителів
У Львові суд оштрафував батька школяра, який публікував в Instagram карикатури на вчителів
Вчителі сприйняли меми як булінг та звернулись до поліції.

У Львові батька 15-річного школяра оштрафували за те, що хлопець розміщував у соцмережі карикатури на вчителів. Про це пише Zaxid.net із посиланням на матеріали справи. Відповідне рішення ухвалив Галицький районний суд.

Учень львівської школи №10 імені святої Марії Магдалини публікував карикатури в Instagram у липні 2020 року. Вчителі сприйняли це як булінг і звернулись до поліції.

В результаті батька школяра судили та визнали винним за ч. 1 ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) КУпАП. Він має сплатити 850 грн штрафу та 420 грн судового збору. Сам чоловік також визнав свою «провину». Апеляцію батьки хлопця не подавали. 

Нагадаємо, за даними дослідження «Безпека в інтернеті» Київського міжнародного інститутом соціології, 41% українців стикалися в інтернеті з образливими коментарями, 25% – з образливими діями, а 21% – з дискримінацією за ознаками віку, статі, етнічного походження. При цьому серед населення 15 років і старше 65% почуваються скоріше незахищеними в онлайні, 12% – незахищеними в онлайні взагалі.

Фото: dailymotion.com

ms.detector.media