ms.detector.media
MediaSapiens
23.07.2021 10:12
У Європейському Союзі повністю вакцинувались від коронавірусу 55% дорослого населення
У Європейському Союзі повністю вакцинувались від коронавірусу 55% дорослого населення
В Україні хоча б одну дозу вакцини отримали близько 7% всього населення.

У Європейському Союзі повністю вакцинувались від коронавірусу 55% дорослого населення. Про це повідомила у Twitter президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

«Більше 200 млн дорослих в ЄС тепер мають повний захист від щеплень! Це 55% усіх дорослих у ЄС. Це захищає від змін і допомагає нам усім. Будь ласка, зробіть щеплення», – йдеться в повідомленні.

Mehr als 200 Millionen Erwachsene in der EU haben nun den vollständigen Impfschutz! Das sind 55 Prozent aller Erwachsenen in der EU.

Das schützt vor Varianten und hilft uns allen.

Bitte lassen Sie sich impfen pic.twitter.com/e5zDf61elj

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) July 22, 2021

Раніше Урсула фон дер Ляєн повідомляла, що ЄС закупив достатньо доз вакцин, щоб щепити 70% дорослого населення вже в липні. 

Масова вакцинація від COVID-19 розпочалась в ЄС 27 грудня 2020 року препаратом виробництва Biontech/Pfizer. Першими щеплення отримали медики та люди похилого віку. 

В Україні вакцинація стартувала 24 лютого 2021-го (у Києві – на день пізніше), коли прибула перша партія вакцини Covishield. Вона виготовлена ​​в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca. Станом на 23 липня першою дозою в Україні щеплено 2 920 066 осіб, а повністю пройшли вакцинацію – 1 619 131 людина.

Наразі Україна розпочала п’ятий етап вакцинації. Всі охочі можуть вакцинуватись у найближчому пункті щеплень чи центрі масової вакцинації. Щеплення добровільні та безкоштовні.

Фото: istockphoto.com

ms.detector.media