ms.detector.media
MediaSapiens
22.07.2021 11:59
Microsoft купує ще один стартап, який спеціалізується на кібербезпеці
Microsoft купує ще один стартап, який спеціалізується на кібербезпеці
Лише минулого тижня корпорація оголосила про придбання безпекової компанії RiskIQ, яка може виявляти загрози в усьому світі інформаційних технологій.

Корпорація Microsoft повідомила, що купує CloudKnox – стартап, програмне забезпечення якого допомагає компаніям зменшити обсяг доступу, який вони надають до своїх хмарних ресурсів. Умови угоди не розголошуються, пише CNBC.

Програмне забезпечення CloudKnox працює із публічною хмарою Microsoft Azure, а також з хмарними сервісами Amazon і Google. Програмне забезпечення виявляє і може видаляти елементи дозволів доступу співробітників і ідентифікаційних даних, які активно не використовуються, і може відображати повідомлення про незвичну активність.

Ця угода стала черговим кроком Microsoft по розширенню свого бізнесу за рахунок безпекових рішень. Лише минулого тижня корпорація оголосила про придбання ще однієї безпекової компанії, RiskIQ, яка може виявляти загрози в усьому світі інформаційних технологій.

У січні Microsoft повідомила, що за останні 12 місяців вона отримала понад $10 млрд доходу від цього напрямку що на 40% більше, ніж торік. Тобто цей сегмент росте швидше, ніж інші напрямки IT-гіганта.

Раніше США, Євросоюз, НАТО та Канада офіційно звинуватили Китай у кібератаці на Microsoft. У березні 2021-го стало відомо, що хакери атакували понад 20 тисяч організацій у США і десятки тисяч – у країнах Європи та Азії через вразливість поштового сервісу Microsoft Exchange. 

Фото: itc.ua

ms.detector.media