ms.detector.media
MediaSapiens
22.07.2021 09:03
В Іспанії затримали хакера, якого підозрюють у причетності до масового злому Twitter-акаунтів знаменитостей
В Іспанії затримали хакера, якого підозрюють у причетності до масового злому Twitter-акаунтів знаменитостей
Лідера угрупування, яке зламувало акаунти, вже засудили до 30 місяців в'язниці.

В Іспанії заарештували 22-річного громадянина Великобританії Джозефа О'Коннора. Його підозрюють у причетності до масового злому Twitter-акаунтів знаменитостей, пише BBC.

О'Коннор є одним з підозрюваних у справі про злом 130 акаунтів, серед яких були Twitter-сторінки Ілона Маска, Барака Обами і Каньє Уеста.

Злом стався в липні 2020 року. Тоді постраждали близько 130 акаунтів, серед яких були Twitter-сторінки Ілона Маска, Барака Обами, Каньє Уеста, Білла Гейтса, Джеффа Безоса, Майка Блумберга, Уоррена Баффета, Кім Кардашьян тощо.

В акаунтах хакери розмістили однакові повідомлення із закликом для користувачів відправляти біткоіни на вказаний гаманець, після чого їм нібито повернуть подвоєні суми. Так хакери виманили понад $100 000.

Джозефу О'Коннору також висунуті звинувачення в зломі акаунтів в TikTok і Snapchat.

Раніше влада висунула звинувачення у цій справі ще трьом хакерам, а ймовірного лідера угруповання, 18-річного Грема Івана Кларка, посадили за ґрати на три роки. На момент злому йому було 17 років, тому покарання пом'якшили – як повнолітньому йому б загрожувало щонайменше 10 років в'язниці. Відповідно, ймовірні спільники Кларка, які всі є старшими за 18 років, можуть отримати набагато довші тюремні строки, якщо їхню провину буде доведено.

Нагадаємо, українця Андрія Колпакова засудили в США до семи років в’язниці за участь у злочинній діяльності хакерської групи FIN7. Також до 10 років в'язниці за участь у FIN7 засудили 35-річного громадянина України Федора Гладира. Загальний збиток від діяльності FIN7 оцінюють у понад $1 млрд.

Фото: istockphoto.com

ms.detector.media