ms.detector.media
Марина Довженко
21.07.2021 09:15
Неосталінізм і абсолютна монархія. Топ трешу в токшоу за 12—16 липня 2021 року
Неосталінізм і абсолютна монархія. Топ трешу в токшоу за 12—16 липня 2021 року
Кому з ексміністрів варто підучити історію двадцятого століття, а також хто в нас тепер насправді міністр юстиції.

Перший незалежний — одне з небагатьох українських медіа, де дозволяють собі агресивно критикувати особисто президента Зеленського. Цього разу колишня регіоналка Олена Бондаренко не тільки сказала, що Зеленський є пародією на президента і поводиться як «бездумный попрошайка» на міжнародній арені, але й вдалася до алегорії: «невозможно хотеть от помидора, чтобы он стал бананом». Цікаво, що на каналі «Наш» «попрошайничество» на міжнародній арені закидав Зеленському і колишній «слуга народу» Антон  Поляков, який тепер у фракції «За майбутнє».

Нардеп від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко в ефірі «України 24» схарактеризував Володимира Зеленського як абсолютного монарха. Який, мовляв, і відставки Арсена Авакова добився лише для того, щоб керувати міністерством внутрішніх справ самотужки. Щоправда, нардеп не пояснив, навіщо для цього треба було чекати два роки.

Щедро поповнив топ трешу політичних токшоу 12—16 липня колишній віцепрем’єр уряду Гройсмана Павло Розенко. На каналі «Наш» він почав критикувати владу за застосування механізму санкцій. І порівняв рішення Ради національної безпеки і оборони з «вироками 1937 року», а закриття каналів Медведчука назвав «зачисткою інформаційного простору». Владу Розенко звинуватив у «неосталінізмі». При цьому Розенко не згадав, що застосовувати механізм санкцій, і то саме проти каналів Медведчука, почала 2018 року команда, членом якої був він сам.  

Порівнювати «драконівський» домашній арешт Медведчука із мільйонами страчених сталінським режимом — не єдина маніпуляція в ефірі каналу «Наш». Зокрема власник каналу «Наш» Євгеній Мураєв ствердив, що деолігархізація, яку затіяв Зеленський, спрямована тільки на те, щоб дати дорогу «народженню нових олігархів». (Про кого саме йдеться, політик-бізнесмен не уточнив.)

І насамкінець — про експертизу. Цього тижня було багато дискусій про можливі подальші відставки міністрів: чи підуть услід за Арсеном Аваковим міністр юстиції Денис Малюська та міністр оборони Андрій Таран? Творці «Токшоу №1» на каналі «Україна 24» навели з цього приводу експертну думку — одну, але ж чию! Як експерт із цього питання виступив блогер, телеведучий та завсідник ефіру «України 24» Дмитро Гордон.

Більше про маніпуляції та тенденції в політичних токшоу читайте в матеріалі Олександра Круміна.

Фото: youtube.com

ms.detector.media