ms.detector.media
Марина Довженко
20.07.2021 19:06
На каналі Медведчука медичний канабіс прирівняли до вбивства й педофілії
На каналі Медведчука медичний канабіс прирівняли до вбивства й педофілії
Обстоювати позицію пацієнтів, яких препарати з конопель могли б урятувати від сильного болю, в ефірі не було кому.

Учасники програми «Пульс» на Першому незалежному ютуб-каналі піддали нищівній критиці законопроєкт про легалізацію медичного канабісу. Зокрема колишня регіоналка Олена Бондаренко прирівняла легалізацію препаратів із медичного канабісу до легалізації вбивства або педофілії. Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу за 12—16 липня 2021 року.

Політкоментатор Руслан Бортник висловив упевненість, що якщо проєкт буде ухвалений, український канабіс заповнить європейський ринок, а маріхуана стане легкодоступною. Колишня нардепка від Партії регіонів Олена Бондаренко сказала, що насправді для легалізації препаратів із канабісу достатньо рішення Міністерства охорони здоров’я (це неправда). За словами колишньої соратниці Януковича, відбувається «легалізація легких наркотиків», а «Слуга народу» «монетизує злочини». Представник «Опозиційної платформи — За життя» з Харкова Андрій Лесик спрогнозував, що у разі ухвалення закону «наркомания уничтожит наши города».

Лунали в ефірі цього та інших токшоу також конспірологічні коментарі на цю тему: колишній кандидат у нардепи від ОПЗЖ Володимир Кацман стверджував, що за проєктом стоять «світові корпорації», а на каналі «Наш» спікер Верховної Ради Дмитро Разумков висловив вдумку, що проєкт «радше стосуєтся бізнесу, а не захисту інтересів людей».

Нагадаємо, 13 липня Верховна Рада не змогла ухвалити проєкт закону про легалізацію препаратів із медичного канабісу. «За» проголосували 184 народні депутати, «проти» – 33,  61 утримався. Законопроєкт відправили на доопрацювання. Міністерство охорони здоров’я закликало парламентарів ухвалити цей закон, що дозволить двом мільйонам хворим легше переносити біль.

Більше про тенденції і маніпуляції в політичних токшоу минулого тижня читайте в матеріалі Олександра Круміна.

Фото: Перший незалежний

ms.detector.media