ms.detector.media
18.07.2021 14:06
Байден звинуватив Facebook у людських жертвах через фейки про вакцини. Facebook відповіла
Байден звинуватив Facebook у людських жертвах через фейки про вакцини. Facebook відповіла
Представник соцмережі написав, що популярність вакцини серед користувачів Facebook в США зросла і вони працюють з тим, щоб перевіряти всю інформацію на тему вакцин.

Президент США Джо Байден заявив журналістам, передає його слова Reuters, що соціальні мережі, такі як Facebook, «вбивають людей». 

На його думку, оскільки ця соціальна мережа дозволяє користувачам  розміщувати та ширити фейки щодо вакцинації проти Covid-19.

«Вони вбивають людей. Послухайте, єдина пандемія, яка є – серед невакцинованих. І вони вбивають людей», – сказав він. 

President Joe Biden said social media platforms ‘are killing people’ after the White House criticized Facebook for allowing misinformation about coronavirus vaccines to be posted on its platform https://t.co/MHrtnUNjzr pic.twitter.com/ZSLfRCyGTZ

— Reuters (@Reuters) July 16, 2021

Байдену відповів віцепрезидент Facebook з питань доброчесності Гай Розен. Він написав, що популярність вакцини серед користувачів Facebook в США зросла. Наприклад, серед американських користувачів соцмережею нерішучість щодо вакцинації знизилася на 50%. 

85% користувачів у США заявили, що або вже, або хотіли б вакцинуватися. Далі він пише, що з початку пандемії понад 2 млрд осіб переглянули авторитетну інформацію про Covid-19 і вакцини в Facebook. Це також понад 3,3 млн американців, які використовують інструмент соцмережі для пошуку вакцин, щоб дізнатися, де отримати вакцину від Covid-19, і записатися на вакцинацію.

З початку пандемії у Facebook видалили понад 18 млн прикладів дезінформації про COVID-19 та зменшили видимість понад 167 млн одиниць контенту про Covid-19, спростованих мережею партнерів з перевірки фактів.

Нагадаємо, що 16 липня Facebook заявила, що завадила діям групи хакерів з Ірану, які використали платформу компанії, щоб атакувати американських військових та співробітників оборонної індустрії інших країн.

Фото: Flickr

ms.detector.media