ms.detector.media
MediaSapiens
16.07.2021 15:24
Мінцифра та Amazon Web Services підписали меморандум щодо розвитку хмарних технологій в Україні
Мінцифра та Amazon Web Services підписали меморандум щодо розвитку хмарних технологій в Україні
Навчальні заклади зможуть приєднатися до AWS Academy та навчати українських студентів хмарним технологіям за досвідом Amazon.

Віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та директор з цифрових трансформацій у державному секторі Amazon Web Services (AWS) Ліам Максвелл підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо прискорення цифрової трансформації та впроваджень інновацій в Україні. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Меморандум передбачає співпрацю Мінцифри та AWS у напрямах:

1) Розвиток навичок роботи з хмарними технологіями.

Українські навчальні заклади зможуть приєднатися до AWS Academy. Програма передбачає безкоштовні сервіси, які доступні необмеженій кількості студентів і викладачів. 

2) Підтримка у впровадженні стратегії Мінцифри з розвитку ІТ-інфраструктури та поширенні хмарних технологій.

Програма AWS Activate пропонує безкоштовні інструменти для розвитку бізнесу, надає ресурси на використання хмарних сервісів AWS, навчальні програми та консультації експертів.

3) Співпраця з питань модернізації ІТ-систем та політики міністерства у сфері хмарних технологій.

«Початок співпраці Мінцифри з Amazon (AWS) — це позитивний сигнал іншим великим міжнародним компаніям та брендам про те, що в Україну можна і потрібно заходити. Розвиток хмарних технологій в Україні — пріоритет зараз. Особливо для державних органів влади. Це дозволить знизити ризики корупції на закупівлях обладнання, суттєво зменшити витрати з бюджету та пришвидшити впровадження інновацій у державі», — прокоментував Михайло Федоров.

Amazon Web Services понад 15 років є найбільш повним і широко застосовуваним у світі хмарним сервісом. На сьогодні у нього більше 200 повнофункціональних сервісів для обчислень, зберігання, баз даних, роботи з мережами, аналітики, машинного навчання та штучного інтелекту (AI), інтернету речей (IoT), мобільних пристроїв, безпеки, гібридної, віртуальної і доповненої реальності (VR і AR), медіа, всього циклу розробки застосунків.

Фото: techrepublic.com

ms.detector.media