ms.detector.media
MediaSapiens
16.07.2021 14:33
Кіберполіція заявила про викриття фіктивної криптобіржі, яка обдурила клієнтів на 250 млн грн
Кіберполіція заявила про викриття фіктивної криптобіржі, яка обдурила клієнтів на 250 млн грн
Мінімальна сума вкладень становила 150 000 грн.

Кіберполіція України повідомила, що викрила фіктивну криптобіржу, організатори якої нібито обдурили громадян на 250 млн грн. Про це повідомляє пресслужба відомства.

За даними слідства, фігуранти створили мобільний застосунок, зовні схожий на відому криптобіржу, і пропонували вкладникам отримувати 7% прибутку в день від інвестицій у криптовалюті. Мінімальна сума вкладень становила 150 000 грн. Потім вони нібито повідомляли вкладникам, що не можуть повернути їхні гроші, і блокували.

Поліція провела сім обшуків у ймовірних фігурантів на території міста Черкаси та в Хмельницькій області. Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Раніше отримала продовження історія про те, як Служба безпеки України нібито викрила «найбільшу в Україні кріптоферму» у приміщенні АТ «Вінницяобленерго». Спочатку ЗМІ з'ясували, що це була, судячи з виявленого обладнання, не криптоферма, а ігрова ботоферма. Потім компанія з іноземними інвестиціями ММI Engineering заявила, що виявлене і вилучене СБУ майно належить їй і працювало в приміщенні на законних підставах, у тому числі компанія оплачувала електроенергію, яку споживала.

Фото: youtube.com

ms.detector.media