ms.detector.media
MediaSapiens
15.07.2021 10:00
Одна транзакція біткоінів має більший вуглецевий слід, ніж перегляд 100 000 годин відео на YouTube
Одна транзакція біткоінів має більший вуглецевий слід, ніж перегляд 100 000 годин відео на YouTube
Стільки ж енергії витрачається на 1,2 млн транзакцій VISA.

Одна транзакція біткоінів має більший вуглецевий слід, ніж перегляд 100 000 годин відео на YouTube. Про це пише Business Insider з посиланням на Індекс енергоспоживання біткоінів Digiconomist.

Найбільший аргумент проти біткоінів на ринку полягає в тому, що вони споживають занадто багато енергії. Одна транзакція цієї криптовалюти може споживати в середньому до 1752,79 КВт-год електричної енергії. Стільки ж витрачається на 1,2 млн транзакцій VISA, яка забезпечує близько 42% світового кредитного ринку.

Протягом року на майнінг біткоінів витрачається стільки ж енергії, скільки споживає вся Швеція. Але якщо у Швеції половина виробленої енергії надходить з відновлюваних джерел, то біткоіни видобувають переважно в країнах, де основним джерелом виробництва електроенергії є спалення викопного палива.

Саме тому деякі країни, накшталт Китаю, не хочуть, щоб оператори видобутку біткоінів знаходились на їхній території. Але є й інша сторона. Наприклад, у Сальвадорі, де біткоін стане офіційним платіжним засобом вже у вересні, для його видобутку використовують чисту енергію вулканів. 

Раніше у Tesla відмовились приймати біткоіни для оплати через стурбованість «швидко зростаючим використанням викопного палива для майнінгу біткоінів і транзакцій». 

Фото: istockphoto.com

ms.detector.media