ms.detector.media
13.07.2021 19:22
Тижнева кількість кібератак зросла в 400 разів в умовах пандемії
Тижнева кількість кібератак зросла в 400 разів в умовах пандемії
Ризик кібератак і їх кількість значно зросла в епоху пандемії COVID-19 через роботу дистанційно.

Тижнева кількість кібератак зросла в 400 разів, пише Ліга.net з посиланням на звіті Ради з фінансової стабільності (FSB), який координує фінансові правила для групи країн G20.

За даними регулятора, такі кібероперації як фішинг, поширення шкідливого ПЗ і програм-вимагачів, зросла з показника нижче 5 тис. (лютий 2020-го) до понад 200 тис. в тиждень (кінець квітня 2021-го). 

Зокрема, кількість кібератак зросла у фінансовому секторі, а також в освітніх, інформаційних, наукових і технічних сервісах, які змушені були перейти на віддалену роботу.

«COVID-19 безпрецедентним чином вплинув на повсякденну діяльність фінансових органів та установ. Швидкий перехід до організації роботи з дому збільшив масштаб кіберзагроз та збільшив залежність від сторонніх постачальників послуг», – йдеться у звіті.

Відзначається, що фінансові установи в цілому були стійкими до кіберзагроз. Однак їм можуть знадобитися можливості коригування управління кіберризиками, звітності про кіберінциденти, а також способів реагування на них. Також можуть внести зміни в управління критично важливими постачальниками послуг, зокрема – хмарними сервісами.

Нагадаємо, що кіберфахівці Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України нейтралізували DDoS-атаки на офіційні сайти президента України та Служби безпеки України.

Держспецзв'язку нагадує про збільшення кількості кіберінцидентів. За пів року заблоковано понад 1,1 млн атак різних видів на державні інформаційні ресурси, крім того, заблоковано понад 250 DDoS-атак.

Раніше Держспецзв'язку повідомила, що 6 липня через мережеву атаку відбувся технічний збій в роботі інтернет-провайдерів, які забезпечують підтримку сайтів президента України, Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро України, Служби зовнішньої розвідки, Держспецзв’язку.

Фото: Flicker

ms.detector.media