ms.detector.media
MediaSapiens
13.07.2021 11:05
У США на 124-річній ГЕС почали майнити біткоіни. Це виявилося вигідніше, ніж продавати її енергію
У США на 124-річній ГЕС почали майнити біткоіни. Це виявилося вигідніше, ніж продавати її енергію
Водночас у штаті готуються ухвалити закон, що заборонить видобуток криптовалюти.

У Механіквіллі (штат Нью-Йорк, США) почали майнити біткоіни на одній із найстаріших в країні гідроелектростанцій, побудованій у 1897 році. Про це пише TechSpot.

У 1980-х ГЕС планували закрити, але компанія Albany Engineering Corp взяла її в оренду на 40 років і частково перетворила на музей. А з недавніх пір станцію ще і пристосували для майнінгу, який приносить більше прибутку, ніж просто продаж виробленої енергії – через малу виробничу потужність. Майнінг біткоінів приносить 9 центів (2,45 грн) з кожного кіловата, тоді як продаж електрики в національну енергомережу – всього 3 центи (0,82 грн).

На ГЕС енергію виробляють сім турбін загальною потужністю близько п'яти мегават, і устаткування не мінялося з 1897 року.

На думку глави Albany Engineering Corp, гідроенергія – кращий спосіб майнінгу, тому що вона повністю відновлювана і екологічно чиста. Отримані біткоіни компанія відразу продає, не вважаючи цю валюту надійною.

Сучасний вигляд ГЕС

ГЕС у 1898 році

У той же час в Нью-Йорку готуються ухвалити закон, що забороняє видобуток криптовалюти на території штату. Тому на ГЕС не поспішають повністю відмовлятися від основної діяльності на користь майнінгу.

Нагадаємо, Сальвадор першим у світі узаконив біткоін в якості платіжного засобу. У країні знайшли спосіб майнінгу за допомогою енергії вулканів.

Фото: istockphoto.com, techspot.com

ms.detector.media