ms.detector.media
MediaSapiens
12.07.2021 18:17
Фейк: журналісти BBC помирають від загадкової хвороби
Фейк: журналісти BBC помирають від загадкової хвороби
У фейкових дописах йдеться, що медійники померли за якийсь час після вакцинації, однак це — неправда.

У мережі поширюють фейк про те, що журналісти BBC помирають нібито від загадкової хвороби. У фейкових повідомленнях смерть журналістів Дома Басбі та Лізи Шоу пов’язують з вакцинацією. Однак це неправда, адже Басбі помер через пухлину головного мозку, а причину смерті Шоу ще з’ясовують, пишуть фактчекери із VoxCheck.

Як йдеться у повідомленні, радіоведучий Дом Басбі (Dom Busby) помер 10 червня 2021 року у віці 53 років. Відомо, що Дом Басбі вакцинувався 14 березня 2021 року. «Але стверджувати, що радіоведучий помер через вакцинацію – безпідставно, адже точна причина смерті невідома. За попередніми повідомленнями близьких Дома Басбі, радіоведучий BBC помер через пухлину головного мозку», — пишуть фактчекери.

Також за інформацією фактчекерів, радіоведуча Ліза Шоу (Lisa Shaw) померла 23 травня 2021 року у віці 44 років. Її сім’я повідомила, що через тиждень після отримання вакцини AstraZeneca у Лізи Шоу з’явився сильний головний біль, і через кілька днів вона серйозно захворіла. «У неї були виявлені тромби та кровозлиття у мозку. У тимчасовому свідоцтві про смерть Лізи Шоу не вказана причина, адже розслідування щодо ймовірного впливу вакцинації на смерть радіоведучої ще не завершилося. Причина смерті буде вказана після його проведення», — пише VoxCheck.

Більше про фейки та маніпуляції стосовно коронавірусу та вакцинації читайте у черговому моніторингу Детектора медіа.

Фото: unsplash

ms.detector.media