ms.detector.media
MediaSapiens
12.07.2021 13:58
СБУ відзвітувала про викриття нової мережі проросійських інтернет-агентів, які закликали до агресивної війни
СБУ відзвітувала про викриття нової мережі проросійських інтернет-агентів, які закликали до агресивної війни
Ймовірних проросійських агентів викрито у Києві, Маріуполі, Дніпрі та на Кіровоградщині.

Служба безпеки Україи відзвітувала про викриття нової мережі проросійських інтернет-агентів, які начебто закликали до агресивної війни. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Так, у Києві у ході спецоперації викрито, за даними слідства, координатора столичного кіберугруповання, яке поширювало заклики до порушення територіальної цілісності України та ведення агресивної війни. Також мережа спеціалізувалась на розповсюдженні дезінформації на основі публікацій так званих «блогерів» російських інтернет-ресурсів.

Для проведення цієї діяльності фігуранти, як підозрюють, створили чотири сайти і п'ять спільнот у соцмережах.

У Маріуполі кіберфахівці СБУ викрили учасницю мережі, яка розміщувала в інтернеті матеріали щодо зміни меж державного кордону. Інструкції вона начебто отримувала від «координаторів» з окупованих районів Донбасу.

У Дніпрі правоохоронці заблокували діяльність місцевого інтернет-агітатора, який публічно закликав до порушення територіальної цілісності України та підтримки незаконних збройних формувань. Публікації він розміщував на власній сторінці в одній із соціальних мереж.

На Кіровоградщині викрито інтернет-пропагандиста, який через соцмережі закликав до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні.

Крім того, за матеріалами кіберфахівців СБУ засуджено жінку, яка на міжнародних інтернет-платформах закликала до ведення агресивної війни проти нашої держави.

Раніше повідомлялось, що мешканцю Маріуполя повідомили про підозру через антиукраїнські публікації у соцмережах.

Фото: ssu.gov.ua

ms.detector.media