ms.detector.media
MediaSapiens
12.07.2021 11:30
Twitter виконала вимогу уряду Індії та призначила в країні відповідального за розгляд скарг
Twitter виконала вимогу уряду Індії та призначила в країні відповідального за розгляд скарг
Раніше уряд Індії погрожував «непередбачуваними наслідками», якщо Twitter не виконає нові правила для соцмереж, запроваджені в країні.

Соцмережа Twitter виконала вимогу уряду Індії та призначила в країні відповідального за розгляд скарг, який є громадянином цієї країни, пише NDTV.

У травні 2021 року в Індії почали діяти правила, за якими від Twitter, Facebook та подібних соцмедіа вимагають видаляти дописи протягом 36 годин після отримання вказівки від влади. У разі недотримання Кодекса етики цифрових медіа компаніям загрожують судові позови.

Правила також вимагають, щоб компанії мали в країні представника, який розглядатиме скарги користувачів протягом 24 годин, головного співробітника з питань відповідності та контактну особу, яка буде доступна правоохоронним органам цілодобово.

Уряд Індії погрожував «непередбачуваними наслідками», якщо Twitter не дотримуватиметься нових правил.

Окрім призначення відповідальної особи, соцмережа також оприлюднила звіт про розгляд скарг на контент. Так, з 26 травня по 25 червня Twitter отримав 38 скарг, видалив 133 дописи і заблокував понад 18 тисяч акаунтів, які порушували правила платформи (здебільшого це стосувалось пропаганди тероризму та публікацій відвертого контенту).

Нагадаємо, WhatsApp позивається проти уряду Індії через нові правила для соцмереж.

Фото: verdict.co.uk

ms.detector.media