ms.detector.media
MediaSapiens
12.07.2021 09:20
ЗМІ: Microsoft купує виробника софту для кіберзахисту, щоб протистояти глобальним атакам
ЗМІ: Microsoft купує виробника софту для кіберзахисту, щоб протистояти глобальним атакам
За компанію заплатять більше 500 мільйонів доларів готівкою. Офіційно про угоду мають оголосити найближчими днями.

Корпорація Microsoft погодилася придбати виробника програмного забезпечення для кіберзахисту RiskIQ, щоб краще захистити клієнтів в умовах зростаючого потоку глобальних кібератак. Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

Про угоду має бути оголошено найближчими днями. Microsoft заплатить за компанію більше 500 мільйонів доларів готівкою, як вказують джерела.

RiskIQ із Сан-Франциско розробляє хмарне програмне забезпечення для виявлення загроз безпеці, допомагаючи клієнтам зрозуміти, де і як на них можуть напасти хакери в складних системах корпоративних мереж і пристроїв. Серед клієнтів компанії – Facebook, BMW AG, American Express та Поштова служба США.

Офіційно сторони поки що не коментують угоду.

На тлі глобальних хакерських атак Microsoft вже додала нові функції захисту до таких продуктів, як Windows та хмарні служби Azure, щоб захистити окремі пристрої та виявити атаки на мережі. Компанія також додала персонал, який перевіряє власні продукти Microsoft на наявність уразливостей, допомагає клієнтам поновлювати роботу після кібератаки, а також керує лабораторією під назвою Центр розвідки Microsoft Threat, яка відстежує дії хакерів.

Раніше Нью-Йорк став першим американським мегаполісом, який відкрив оперативний Центр для захисту від кіберзагроз. В останні місяці кібератаки вразили великий трубопровід США, виробника м’яса та технічні компанії.

Крім того, США і Велика Британія викрили масштабну хакерську кампанію російської військової розвідки.

Фото: habr.com

ms.detector.media