ms.detector.media
MediaSapiens
08.07.2021 09:55
У Бразилії заарештували «короля біткоїнів» за підозрою у шахрайстві на 300 млн доларів
У Бразилії заарештували «короля біткоїнів» за підозрою у шахрайстві на 300 млн доларів
Його компанія жалілась, що стала жертвою злому, внаслідок чого були викрадені біткоїни. Проте довести це в суді не змогла.

У Бразилії заарештували лідера криптовалютної групи Bitcoin Banco Клаудіу Олівейру, який називав себе «королем біткоїнів». Його підозрюють у привласненні криптовалюти на 300 млн доларів, пише Coindesk.

Три роки тому Bitcoin Banco заблокувала рахунки клієнтів та заявила про зникнення 7000 біткоїнів, відтоді поліція проводила розслідування. Компанія жалілась, що стала жертвою злому, внаслідок чого були викрадені біткоїни. Проте довести це в суді не змогла.

Bitcoin Banco домоглася дозволу реструктурувати фінанси і почати виплати за боргами, щоб уникнути банкрутства. Але водночас продовжила залучати нових клієнтів та не платити старим.

Поліція назвала Клаудіу Олівейру лідером злочинної організації, причетної до привласнення 300 млн доларів у криптовалюті та порушення процесу банкрутства. У нього конфіскували готівку, авто і гаманці з криптовалютою.

Раніше брати Амір та Раїс Каджи, засновники південноафриканської інвестиційної платформи для криптовалют Africrypt, зникли разом із 69 000 біткоінів на суму 3,6 млрд доларів.

Фото: istockphoto.com

ms.detector.media