ms.detector.media
MediaSapiens
08.07.2021 09:27
Трамп заявив, що подав колективні позови проти Facebook, Twitter і Google
Трамп заявив, що подав колективні позови проти Facebook, Twitter і Google
Він стверджує, що компанії є «зброєю уряду», і той обмежує свободу слова, коли Трампа та його прихильників блокують у соцмережах.

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що подав колективні позови проти IT-гігантів Facebook, Twitter і Google, а також їхніх генеральних директорів. Про це пише NBC News.

Хто ще долучився до колективних позовів, Трамп не уточнив. 

«Ми вимагаємо покласти край тіньовому блокуванню, зупинити замовчування, перестати вносити людей у чорні списки, піддавати їх остракізму й "скасуванню"», – сказав колишнній президент на пресконференції.

Трамп також стверджував, що блокування його акаунтів у соціальних мережах є порушенням гарантії Першої поправки про те, що уряд не буде втручатися у свободу слова. На думку політика, IT-компанії є «зброєю уряду», і той обмежує свободу слова, коли колишнього президента та його прихильників блокують у соцмережах.

Представники Twitter і Facebook відмовились коментувати ці заяви.

Нагадаємо, 8 січня 2021 року Twitter назавжди заблокувала акаунт @RealDonaldTrump. Ця соціальна мережа була улюбленою у Трампа. В акаунті він не тільки робив офіційні заяви, а й часто висловлював «власні думки». До цього доступ до акаунту експрезидента США закрили Facebook, Instagram, Snapchat і Twitch через заклики, які призвели до штурму Капітолію.

Тоді Трамп запустив окремий сайт для спілкування з прихильниками та почав вести та блог. Однак блог було видалено через місяць після запуску без пояснення причин.

Акаунт Трампа у соцмережі Facebook залишиться заблокованим щонайменше до січня 2023 року

Фото: macleans.ca

ms.detector.media