ms.detector.media
MediaSapiens
07.07.2021 13:19
СБУ з початку року нейтралізувала 201 кібератаку на українські міністерства та відомства
СБУ з початку року нейтралізувала 201 кібератаку на українські міністерства та відомства
Зокрема, було відбито атаки на системи електронного документообігу та електронної взаємодії органів виконавчої влади, а також на стратегічні галузі країни.

Фахівці Служби безпеки України з початку року нейтралізували 201 кібератаку на українські міністерства та відомства. Про це повідомила пресслужба.

«За період взаємодії між Ситуаційним центром забезпечення кібербезпеки СБУ і органами влади було заблоковано десятки масштабних кібератак російських спецслужб на інформаційні системи міністерств і відомств. Відбито атаки на системи електронного документообігу та електронної взаємодії органів виконавчої влади, а також на стратегічні галузі країни», ‒ заявив заступник голови СБУ Володимир Горбенко.

За словами начальника кібердепартаменту СБУ Олексія Корнійчука, у сфері кібербезпеки в Україні існує низка проблемних питань системного характеру.

«Це і незадовільне кадрове забезпечення підрозділів, і недосконалість нормативно-правової бази взаємодії суб’єктів кібербезпеки, а також недостатня ініціатива у впровадженні заходів кібербезпеки деякими міністерствами», ‒ зазначив він.

Нагадаємо, 6 липня в Україні одночасно «впали» сайти президента, СБУ, РНБО та розвідки.

Фото: istockphoto.com 

ms.detector.media