ms.detector.media
MediaSapiens
07.07.2021 12:30
Нацгвардія: Telegram-канали «НачШтабу» та «Черговий ООС» – це російські проєкти, які не мають стосунку до ЗСУ
Нацгвардія: Telegram-канали «НачШтабу» та «Черговий ООС» – це російські проєкти, які не мають стосунку до ЗСУ
Подібні майданчики у месенджерах створюються російськими спецслужбами для поширення фейків про Збройні сили України, збору інформації про них для подальшої дискредитації українських військовослужбовців та ЗСУ загалом.

У Нацгвардії заявили, що Збройні сили України не мають стосунку до Telegram-каналів «НачШтабу» та «Черговий ООС».

Інформацію з цих каналів активно цитують російські та проросійські ЗМІ, у Києві навіть з'явилася їхня реклама на білбордах – один із них розташований неподалік від Генштабу ЗСУ.

«Телеграм-канали «НачШтабу» та «Черговий ООС» – це російські проєкти, які не мають жодного стосунку до Збройних сил України. Для введення в оману користувачів ці канали представлені як україномовні, проте вони не є українськими», – нагадали у Нацгвардії.

У НГУ також зазначили, що спеціальні майданчики у месенджерах створюються російськими спецслужбами для поширення фейків про Збройні сили України, збору інформації про них для подальшої дискредитації українських військовослужбовців та ЗСУ загалом.

«Теlegram-канал "НачШтабу" позиціонується як майданчик, де українські військовослужбовці можуть поділитися тим, що "наболіло". У мережевих обговореннях подробиць військової служби можуть фігурувати дані про місця дислокації військових частин, чисельність та склад підрозділів, стан техніки, озброєння тощо. Саме ця інформація для противника "на вагу золота"», – йдеться в заяві Збройних сил.

Нагадаємо, 1 лютого Служба безпеки України заявила про викриття мережі російської агентури. Пів року спецслужба записувала розмови фігурантів, з’ясовувала схеми передачі грошей, а згодом затримала кількох людей. СБУ стверджує: кільканадцять анонімних політичних телеграм-каналів в Україні працюють на російську військову розвідку — просувають кремлівські наративи, розпалюють протестні настрої в Україні, дискредитують владу, впливають на політику. Серед них — популярні канали «Легитимный» и «Резидент».

Фото: twitter.com

ms.detector.media