ms.detector.media
MediaSapiens
06.07.2021 09:44
Facebook, Twitter та Google погрожують залишити Гонконг через зміни до законів про захист даних
Facebook, Twitter та Google погрожують залишити Гонконг через зміни до законів про захист даних
Компаніям загрожує штраф та кримінальне переслідування, якщо у соцмережах зʼявлятимуться дописи з особистими даними людей, зібраними без їхньої згоди.

Компанії Facebook, Twitter та Google пригрозили покинути Гонконг через запропоновані зміни до законів про захист даних. Про це пише The Wall Street Journal.

Запропоновані зміни направлені на боротьбу з доксингом – збором та публікацією в інтернеті інформації про певну особу без її згоди на це. Якщо така інформація з'явиться у соцмережі, компанії загрожуватиме штраф до 1 млн гонконгських доларів, що еквівалентно приблизно 128 800 доларам США, та позбавлення волі на строк до п'яти років для співробітників.

Facebook, Twitter та Google попередили уряд Гонконгу, що вони можуть припинити пропонувати свої послуги в місті, якщо влада продовжить втілювати заплановані зміни до законів про захист даних.

Компанії стурбовані тим, що заплановані правила боротьби зі злочинністю можуть поставити їхній персонал під загрозу розслідування кримінальних справ або переслідування, пов'язаних з тим, що користувачі розміщують в інтернеті. 

Нагадаємо, у липні 2020 року Китай ухвалив закон про національну безпеку Гонконгу. Згідно закону, китайська влада зможе в обхід місцевого уряду карати за дії, які Пекін розцінюватимете як такі, що загрожують національній безпеці та підривають державну владу.

Після цього більшість соцмереж тимчасово призупинили співпрацю з владою Гонконгу.

Фото: bloomberg.com

ms.detector.media