ms.detector.media
Марина Довженко
06.07.2021 09:09
Канал Медведчука поширив сумнівну соціологію, що нібито доводить «зовнішнє управління»
Канал Медведчука поширив сумнівну соціологію, що нібито доводить «зовнішнє управління»
Нікому не відома компанія нарахувала аж 56% українців, які не вважають Україну незалежною.

Ютуб-канал Перший незалежний в ефірі програми «Пульс» озвучив результати нібито соціологічного опитування, проведеного невідомою компанією «Інститут соціології громадянського суспільства». Ключовим у цих результатах було твердження, що 56% українців не вважають Україну незалежною, що збігається з одним із ключових наративів проросійської пропаганди — щодо зовнішнього управління. Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу за 28 червня — 2 липня 2021 року.

Про компанію під назвою «Інститут соціології громадянського суспільства» «Детектору медіа» не вдалося знайти жодної інформації, як і про West market industrial llc, названу замовницею дослідження. Презентував соціологію на прес-конференції колишній народний депутат України від «Батьківщини» і завсідник російських токшоу Олександр Ковтуненко. Під час презентації Ковтуненко назвав West market industrial Limited liability company «американським інститутом», хоча друга частина назви буквально означає «товариство з обмеженою відповідальністю».

Серед інших результатів так званого опитування — твердження, що більшість українців вважають Медведчука невинним, а «Опозиційна платформа — За життя» має практично однаковий рейтинг зі «Слугою народу». Тим часом Київський міжнародний інститут соціології дає цифри ~20 і 12 відсотків за «Слугу народу» і ОПЗЖ. Більше про маніпуляції  та тенденції в політичних токшоу минулого тижня читайте в матеріалі Ярослава Зубченка.

Фото: youtube.com

ms.detector.media