ms.detector.media
MediaSapiens
05.07.2021 17:45
Україномовна Вікіпедія після 17 років існування перетнула позначку в 1,1 млн статей
Україномовна Вікіпедія після 17 років існування перетнула позначку в 1,1 млн статей
«Ювілейною» стала стаття про Білгород-Дністровський краєзнавчий музей.

Україномовна Вікіпедія 5 липня перетнула позначку в 1 мільйон 100 тисяч статей, про що повідомила пресрелізом ГО «Вікімедіа Україна». Загалом український розділ електронної енциклопедії існує 17 років.

За оцінками ГО «Вікімедіа Україна», «ювілейною» стала стаття про Білгород-Дністровський краєзнавчий музей — культурну установу в Одеської області. Її автором є програмист Микита Нікіфоров. Він родом із Білгород-Дністровського, а зараз живе у Львові та є волонтером-дописувачем української Вікіпедії із 2012 року.

«Регіон, де я народився, потерпає від наслідків русифікації. Про Білгород-Дністровський недостатньо інформації українською мовою, тож мене мотивує розвиток української Вікіпедії як спосіб подолати цю проблему», — прокоментував автор.

Українська Вікіпедія займає 17 місце серед усіх мовних розділів за кількістю статей і є найбільшою онлайн-енциклопедією українською мовою. Позначку в один мільйон статей вона перетнула у березні 2020 року.

«За показником "глибини" статей, який намагається приблизно оцінити якість мовного розділу, україномовна Вікіпедія займає 16 місце серед розділів із понад півмільйона статей», — зазначила речниця ГО «Вікімедіа Україна» Ольга Мілянович.

За останній місяць в українському розділі Вікіпедії були активні понад 2800 дописувачів та дописувачок.

Раніше у Києві вручили першу українську відзнаку для редакторів Вікіпедії.

Фото: volyn24.com

ms.detector.media