ms.detector.media
MediaSapiens
05.07.2021 15:30
У Мінцифрі розповіли про головну проблему перших днів тестування COVID-сертифікатів
У Мінцифрі розповіли про головну проблему перших днів тестування COVID-сертифікатів
Цього тижня в міністерстві планують почати самооцінку готовності до визнання українських сертифікатів країнами-членами Євросоюзу.

У Міністерстві цифрової трансформації України розповіли про головну проблему перших днів тестування COVID-сертифікатів у застосунку «Дія». Про це написав у Facebook перший заступник міністра Олексій Віскуб.

«Головним викликом за підсумками перших днів бета-тестування стала якість даних про вакцинацію. Працюємо над цією проблемою, щоб всі вакциновані змогли побачити свої сертифікати, а також над мінімізацією подальших помилок лікарями при внесені даних», – йдеться в повідомленні.

За словами Віскуба, перші цифрові сертифікати доступні для вакцинованих, а вже протягом липня планують запустити також документи для тих, хто пройшов ПЛР-тестування або перехворів.

«На цьому тижні почнемо проходити самооцінку готовності до визнання наших сертифікатів країнами-членами ЄС, після чого буде офіційна оцінка та процес укладання міжнародних угод», – додав заступник міністра.

Наразі запроваджено 2 види сертифікатів: міжнародний для подорожей (після завершення процедури визнання) та внутрішній, для використання всередині країни, наприклад, для відвідування масових заходів.

Нагадаємо, з 1 липня Мінцифра розпочала бета-тестування COVID-сертифікатів у «Дії».

Уряд України затвердив порядок видачі та функціонування COVID-сертифікатів.

Фото: facebook.com

ms.detector.media