ms.detector.media
Марина Довженко
«MediaSapiens»
03.07.2021 17:59
Про піар-операцію Рабиновича у французькому сенаті розповів у новинах тільки канал Медведчука — моніторинг
Про піар-операцію Рабиновича у французькому сенаті розповів у новинах тільки канал Медведчука — моніторинг
Нардеп від ОПЗЖ намагався використати дружбу з окремими французькими політиками, щоб розкрутити тему «фашизму в Україні».

Народний депутат від «Опозиційної платформи — За життя» Вадим Рабинович організував виступ кількох французьких політиків, які засуджують «відродження фашизму в Україні». Втім цей інформаційний привід із центральних каналів зацікавив тільки ютуб-канал Перший незалежний. Про це йдеться в моніторингу щоденних теленовин за 21—26 червня 2021 року

Раніше «Детектор медіа» докладно розповідав про співпрацю Вадима Рабиновича з кількома французькими сенаторами. 21 червня в ефірі Першого незалежного повідомили, що політики з ОПЗЖ обговорили з колегами з сенату Франції проблему відродження фашизму в Україні. Головним героєм матеріалу став Рабинович, який у синхроні розповідав: «Я показал только прямое чествование дивизии СС-овцев. СС-овцев “Галичина”, тех, которые убивали людей. Сегодня, когда вы говорите, что произошло через 80 лет? Через 80 лет мы ставим памятники убийцам по всей Украине и сносим памятники тем, которые освобождали нашу страну». 

Наступного дня на тому ж каналі вийшов сюжет уже з коментарями французьких політиків, які в дуже загальних рисах говорили, що фашизм — це погано, і українській владі треба звернути увагу на це. Вочевидь це була реакція на промови Рабіновича та його колег. Перед цим у випуску транслювали радянську версію історії про раптовий напад Німеччини на СРСР без оголошення війни, і в цьому ж матеріалі нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива ототожнював фашизм з діяльністю дивізії «Галичина».  

Кількість піару ОПЗЖ зросла у річницю початку радянсько-німецької війни 22 червня. Також у партії скаржилися на політичні переслідування – на «Інтері» кожен сюжет із Парламентської асамблеї Ради Європи, в засіданні якої брала участь українська делегація, супроводжувався коментарями Юлії Льовочкіної. В деяких з них вона скаржилася на утиски опозиції в Україні, а саме на закриття телеканалів Медведчука. Ще одним приводом жалітися на нібито переслідування опонентів стала справа Андрія Лесика: в ефірі Першого незалежного за нього заступалися нардепи Ренат Кузьмін та Віктор Чорний. Більше про тенденції та маніпуляції в новинах минулого тижня читайте в огляді Зої Красовської

Фото: Вадим Рабинович / з вільних джерел

ms.detector.media