ms.detector.media
MediaSapiens
02.07.2021 15:08
Уряд України затвердив порядок видачі та функціонування COVID-сертифікатів
Уряд України затвердив порядок видачі та функціонування COVID-сертифікатів
Документ діятиме 180 днів за умови вакцинації або одужання від COVID-19 та 72 години за наявності тільки негативного ПЛР-тесту.

Уряд України затвердив порядок видачі та функціонування COVID-сертифікатів. Про це йдеться у відповідній постанові від 29 червня 2021 року на сайті Кабінету міністрів.

СOVID-сертифікат видаватиметься на підставі повного курсу вакцинації від COVID-19, негативного результату ПЛР-тестування або факту одужання. 

Для формування COVID-сертифіката використовуються дані, що містяться в центральній базі даних, відібрані та сформовані на запит запитувача за умови надання в запиті однозначної згоди на передачу та поширення НСЗУ персональних, зокрема медичних, даних запитувача або особи, законним представником якої він є, уповноваженій установі.

Кожному COVID-сертифікату присвоюється унікальний електронний ідентифікатор і формується QR-код. Після формування сертифікат буде видаватися на порталі або в застосунку «Дія».

Цифровий COVID-сертифікат і його паперова копія матимуть однакову юридичну силу.

Передбачається, що в Україні будуть видаватися міжнародні та внутрішні сертифікати.

У міжнародному будуть міститися такі дані:

У внутрішньому сертифікаті будуть дані:

Для візуальної ідентифікації власника внутрішнього сертифікату в мобільному додатку порталу «Дія» відображатиметься оцифроване зображення його обличчя, що міститься в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності).

Термін дії сертифіката:

Можна отримати один або більше COVID-сертифікатів відповідно до відомостей, які містяться і надходять з центральної бази даних.

Протягом місяця МОЗ спільно з Мінціфрою зобов'язані розробити правила підтвердження і зразок сертифіката.

Нагадаємо, з 1 липня Мінцифра розпочала бета-тестування COVID-сертифікатів у «Дії».

Фото: offsite.com.cy

ms.detector.media