ms.detector.media
MediaSapiens
30.06.2021 21:15
ЗМІ: На хакерському форумі продають дані 700 млн користувачів LinkedIn
ЗМІ: На хакерському форумі продають дані 700 млн користувачів LinkedIn
Компанія заявляє, що особисті дані учасників не були розкриті.

На популярному хакерському форумі виставили на продаж дані 700 млн користувачів LinkedIn, при тому, що загальна кількість користувачів платформи – 756 млн. Про це пише ain.ua із посиланням на видання RestorePrivacy.

Якщо під час квітневого «витоку» на продаж виставили публічно доступну інформацію, то наразі мова йде про конфіденційні дані: номери телефонів, записи геолокації, фізичні адреси тощо.

Хакер, який продає базу, виклав у відкритий доступ базу з 1 млн акаунтів для підтвердження своїх слів. Вона містить також адреси електронної пошти, повні імена, дані про стать та інші облікові записи в соцмережах. Як перевірили журналісти, дані є актуальними і були зібрані у 2020-2021 роках.

За словами хакера-продавця, дані були отримані за допомогою API LinkedIn. Заявлена ​​вартість бази – $5000. 

У LinkedIn повідомили, що вивчають проблему, а деякі дані в базі були отримані з інших джерел. Компанія заявляє, що особисті дані учасників LinkedIn не були розкриті.

Хоча цей витік не містив ніяких фінансових записів, отримана хакерами інформація може бути використана для створення докладних профілів потенційних жертв та отримання доступу до інших облікових записів.

Раніше у США викрали конфіденційні дані 3,3 млн клієнтів і потенційних покупців Volkswagen AG.

Фото: hsto.org

ms.detector.media