ms.detector.media
MediaSapiens
30.06.2021 17:39
У Німеччині вимагають до кінця року видалити фейсбук-сторінки всіх міністерств та відомств
У Німеччині вимагають до кінця року видалити фейсбук-сторінки всіх міністерств та відомств
Компанію Facebook звинувачують у невиконанні вимог регламенту Євросоюзу щодо захисту персональних даних.

У Німеччині федеральний уповноважений із захисту даних Ульріх Кельбер вимагає від міністерств і відомств до кінця 2021 року видалити свої фейсбук-сторінки. Як пише «Медуза», першим про це повідомило німецьке видання Handelsblatt.

За словами Кельбера, Facebook не виконує вимоги регламенту Євросоюзу щодо захисту персональних даних (GDPR), який було прийнято в 2018 році. Тож, за нормами регламенту, уповноважений може вживати заходів щодо тих фейсбук-сторінок держорганів, які не будуть видалені.

Крім того, Кельбер перевіряє, наскільки відповідають вимогам GDPR соцмережі Instagram, Tiktok і Clubhouse. На його думку, «і тут є недоліки», тому відповідні додатки він не рекомендує використовувати на робочих пристроях.

У травні 2020 року Кельбер заявив, що федеральна влада Німеччини не може використовувати мессенджер WhatsApp, що належить Facebook, оскільки «кожен раз при відправленні повідомлень програма отримує метадані користувача».

Наразі на фейсбук-сторінку федерального уряду Німеччини підписані понад 1 млн користувачів, на сторінку Міністерства охорони здоров'я – понад 700 тисяч, на сторінку Міністерства закордонних справ – понад 300 тисяч.

Раніше у Німеччині користувача Facebook засудили до восьми місяців умовно за погрози Меркель у соцмережі.

Фото: whizsky.com

ms.detector.media