ms.detector.media
MediaSapiens
30.06.2021 13:48
Маск: Загальний обсяг інвестицій у супутниковий інтернет від Starlink сягне $20-30 мільярдів
Маск: Загальний обсяг інвестицій у супутниковий інтернет від Starlink сягне $20-30 мільярдів
Одна з ключових цілей наразі – уникнення банкрутства, оскільки компанія проходить через «прірву витрат».

Супутникова інтернет-мережа Starlink від компанії SpaceX очікує отримати приблизно 500 000 користувачів протягом найближчих 12 місяців, а обсяги інвестицій у неї сягнуть $20-30 мільярдів. Про це засновник SpaceX Ілон Маск розповів на конференції Mobile World Congress (MWC), пише The Verge.

Поточна мета, за словами Маска, полягає у поширенні широкосмугового інтернету на більшу частину планети (за винятком арктичних регіонів) до серпня 2021 року.

Загалом Starlink вже запустила понад 1700 супутників на низькоземну орбіту і має більше 69 420 активних користувачів на етапі бета-функціонування. За словами Маска, Starlink вже працює в 12 країнах і розширюється.

Зазначається, що послуга інтернету від Starlink розрахована перш за все на сільські регіони, які зараз не мають доступу до мережі, а також на продаж урядам для кращого військового зв'язку.

Користувачі наразі сплачують $99 на місяць за інтернет від Starlink, використовуючи необхідне обладнання, яке коштує ще $499.

Маск зазначив, що ще одна ключова мета SpaceX – уникнення банкрутства, оскільки компанія проходить через «прірву витрат». 

«Перш ніж ми перейдемо до позитивного грошового потоку, витрати становитимуть щонайменше $5 мільярдів, а можливо, і $10 мільярдів. Тож це досить багато. Після цього нам доведеться вкладати багато коштів, щоб залишатися актуальними поряд із конкурентамт. Загальний обсяг інвестицій у Starlink досягне $20-30 мільярдів», – сказав бізнесмен.

Перші супутники Starlink були виведені на орбіту у 2019 році.

У травні 2021-го Ілон Маск заявив, що його компанія вже отримала понад 500 000 попередніх замовлень на свої інтернет-послуги.

Раніше компанія Google планувала забезпечити весь світ безкоштовним Wi-Fi, але згодом передумала через подешевшання мобільного інтернету.

Фото: lrytas.lt

ms.detector.media