ms.detector.media
MediaSapiens
29.06.2021 15:35
У мережі поширюють фейк про те, що у данського футболіста зупинилося серце внаслідок щеплення вакциною Pfizer
У мережі поширюють фейк про те, що у данського футболіста зупинилося серце внаслідок щеплення вакциною Pfizer
Йдеться про футболіста Крістіана Еріксена, який знепритомнів під час матчу між збірними Данії та Фінляндії на Чемпіонаті Європи з футболу.

Фейк про те, що серце 29-річного данського футболіста Крістіана Еріксена зупинилося внаслідок щеплення вакциною Pfizer поширюють в англомовному сегменті фейсбуку та інстаграма, пишуть фактчекери із VoxCheck із посиланням на незалежних іноземних фактчекерів. Насправді ж під час матчу між збірними Данії та Фінляндії на Чемпіонаті Європи з футболу данський півзахисник Крістіан Еріксен знепритомнів, але це ніяк не пов’язано із щепленням проти коронавірусу.

«Медики намагалися реанімувати 29-річного футболіста на полі та робили йому масаж серця, а згодом забрали до лікарні. У соцмережах стверджують, ніби Еріксену стало погано, бо він щепився вакциною Pfizer. Цей фейк поширювався в англомовному сегменті фейсбуку та інстаграму, тож його вже спростовували незалежні іноземні фактчекери з Reuters, — пише VoxCheck. — Мережею поширюють твіт про те, що в ефірі Radio Sportiva головний медик та кардіолог футбольного клубу "Інтер Мілан", гравцем якого є Еріксен, заявив, що футболіст за 12 днів до матчу вакцинувався від коронавірусу препаратом Pfizer. Це неправда: директор ФК "Інтер" сказав, що Еріксен не був вакцинований. Він також не хворів на COVID-19».

Однак наразі невідомо, що саме стало причиною зупинки серця футболіста.

Більше про фейки про вакцини та коронавірус, читайте в свіжому огляді MediaSapiens.

Фото: Eurosport

ms.detector.media