ms.detector.media
MediaSapiens
29.06.2021 14:12
Їжа для добра: Google розробила систему пошуку їжі для людей з «продовольчою незахищеністю»
Їжа для добра: Google розробила систему пошуку їжі для людей з «продовольчою незахищеністю»
Відтепер у США люди, які потребують їжі, можуть шукати найближчий банк продуктів, комору з їжею, місце для прийому шкільних обідів тощо.

Google оголосила про запуск нового сайту, розробленого як «єдиний пункт» для людей з так званою продовольчою незахищеністю, тобто тих, хто потребує їжі. Сайт працює на базі Google Maps, там люди можуть шукати найближчий банк продуктів, комору з їжею чи місце для прийому шкільних обідів у своїй громаді, пише The Verge.

Повідомляється, що Google співпрацює з неприбутковими групами, такими як No Kid Hungry та FoodFinder, а також Міністерством сільського господарства США, щоб об’єднати 90 000 місць з безкоштовною продовольчою підтримкою у всіх 50 штатах.

Новий сайт розробила команда Google «Їжа для добра». Місія проєкту полягає у «створенні розумнішої системи харчування», яка включає стандартизацію даних для поліпшення зв'язку між розповсюджувачами продуктів харчування для зменшення харчових відходів.

Міністерство сільського господарства США визначає продовольчу безпеку як відсутність постійного доступу до достатньої кількості їжі для активного здорового життя. За даними Міністерства, під час пандемії COVID-19 кількість людей, які відчувають продовольчу небезпеку, різко зросла. Google також заявляє, що пошукові запити за словами «Банк їжі біля мене», «заявка на отримання талонів на харчування», досягли рекордних показників протягом 2020 року.

«Ми хочемо, щоб люди знали, що вони не самі», — говорить Емілі Ма, керівниця відділу Food for Good.

Нагадаємо, Google попереджатиме користувачів при пошуку неперевіреної інформації. Нововведення торкнеться новинного контенту, який буде перевірятися і аналізуватися на предмет достовірності.

Фото: unsplash

ms.detector.media