ms.detector.media
MediaSapiens
29.06.2021 13:19
Вчені зі США розробили маску, яка може виявити наявність коронавірусу у людини
Вчені зі США розробили маску, яка може виявити наявність коронавірусу у людини
Сенсорна технологія дозволяє виявити наявність вірусу за допомогою дихання користувача маски протягом 90 хвилин.

Дослідники з Массачусетського технологічного інституту продемонстрували найсучаснішу технологію біосенсора й розробили маску для обличчя, яка дозволяє виявити коронавірус за 90 хвилин. Сенсорна технологія може бути запрограмована на виявлення будь-якого виду вірусу або токсину і є досить малою, щоб інтегруватися в тканини одягу, пише New Atlas.

Біосенсор базується на новій технології, яка отримала назву wFDCF (вільно висушена ліофілізована клітина). «Інші групи створили носимі пристрої, які можуть відчувати біомолекули, але всі ці методи вимагали введення живих клітин у сам носиться матеріал, ніби користувач носив крихітний акваріум, — пояснив Пітер Нгуєн, співавтор нового дослідження. — Якщо цей акваріум коли-небудь зламається, спроєктовані помилки можуть просочитися на власника, ця ідея нікому не подобається».

Повідомляється, що дослідники хотіли зробити внесок у глобальні зусилля по боротьбі з вірусом, і вирішили інтегрувати wFDCF в маски для обличчя для виявлення коронавірусу. Кілька біосенсорів у масці активуються при натисканні кнопки, випускаючи невеликий резервуар води. Ця рідина гідратує ліофілізовані молекули в датчику, які можуть аналізувати краплі від дихання користувача. Протягом 90 хвилин невелика смужка паперу реєструє користувача як позитивного чи негативного щодо коронавірусу через показники, подібні до показників тесту на вагітність.

Наразі дослідники шукають комерційних виробників, зацікавлених у масовому виробництві маски для обличчя, що виявляє COVID-19. Нове дослідження було опублікували в журналі Nature Biotechnology.

Фото: МІТ

ms.detector.media