ms.detector.media
MediaSapiens
29.06.2021 10:03
Компанія Amazon придбає платформу для хостингу та монетизації подкастів
Компанія Amazon придбає платформу для хостингу та монетизації подкастів
Скільки компанія витратить на купівлю платформи Art19 — невідомо.

Amazon оголосила про купівлю платформи Art19, за допомогою якої планує монетизувати подкасти. Як пише The Verge, відтепер Amazon братиме участь у розміщуванні шоу подкастерів на Art19 та у продажі їм реклами, адже Art19 керує рекламним майданчиком, який таргетує та вставляє рекламу прямо у подкасти.

За інформацією представника Amazon Music, після купівлі на платформі Art19 одразу нічого не зміниться, проте її придбання — важливий крок для Amazon. Як пище The Verge, Amazon Music почав пропонувати подкасти лише у вересні минулого року, відтоді компанія придбала Wondery, одну з останніх великих незалежних мереж подкастів. «Сьогоднішнє придбання надає Amazon повнішої ролі в галузі. Адже тепер компанія не лише створюватиме вміст через Wondery та розповсюджуватиме шоу через свій додаток, а й зможе продавати рекламу», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше соцмережа Facebook запустила подкасти та власний аналог Clubhouse – Live Audio Rooms. Наразі обидві функції доступні в США окремим публічним особам та групам. Подкасти дозволять транслювати аудіошоу з інших джерел на Facebook через загальнодоступні RSS-канали. Для відтворення буде використовуватися новий програвач. Наразі відомо, що до сервісу подкастів підключилися майже дві сотні творців контенту.

Фото: unsplash

ms.detector.media