ms.detector.media
27.06.2021 11:12
Google попереджатиме користувачів про імовірну ненадійність загуглених джерел при появі нової теми
Google попереджатиме користувачів про імовірну ненадійність загуглених джерел при появі нової теми
Якщо тема нова, то компанія рекомендуватиме користувачам повернутись до її вивчення пізніше, доки не з’явиться достовірніша інформація.

Компанія Google у своєму блозі повідомила про тестування нової функції. Користувачів повідомлятимуть про імовірну ненадійність загуглених джерел, якщо вони ще не перевірені. Особливо це стосуватиметься нових інфоприводів, наприклад, як це було з коронавірусною пандемією чи інформацією про вірус. 

Нововведення торкнеться новинного контенту, який буде перевірятися і аналізуватися на предмет достовірності, пише The Verge.

«Хоча Google Search завжди пропонуватиме найбільш корисні результати, які ми можемо надати, іноді надійна інформація, яку ви шукаєте, просто ще не доступна в Інтернеті. Це може бути особливо актуально для останніх новин або нових тем, коли інформація, яка публікується першою, може бути ненадійною», – сказано в повідомленні компанії.

Якщо тема, яку гуглить користувач, нова, то Google попереджатиме, що «знадобиться деякий час, перш ніж з’являться результати від надійних джерел». У компанії вважають, що це підкаже користувачам, що до пошуку краще повернутися пізніше (коли буде більше інформації з надійніших джерел).

Фото: Flicker

ms.detector.media