ms.detector.media
Марина Довженко
«MediaSapiens»
26.06.2021 17:21
«Інтер» і 5 канал розкритикували нардепів за щеплення вакциною Pfizer — моніторинг
«Інтер» і 5 канал розкритикували нардепів за щеплення вакциною Pfizer — моніторинг
Опозиція сварить депутатів за те, що вони отримують «елітарну» вакцину, недоступну простим смертним.

5 канал та «Інтер» у негативному світлі подали вакцинацію народних депутатів, яку проводили в середині червня просто у Верховній Раді. Політиків критикували за використання вакцини Pfizer, яку за даними досліджень називають найефективнішою. Про це йдеться в моніторингу щоденних теленовин за 14—19 червня 2021 року

«Для пересічних громадян, які записалися у чергу і вже більше як пів року чекають на щеплення, ця вакцина досі недоступна», — повідомили на 5 каналі. А «Інтер» процитував народного депутата від «Батьківщини» Сергія Власенка, який сказав: «Я буду вакцинуватися лише після того, як літні люди, вчителі, медики, військові вакцинуються, і я в загальній черзі». 

У повідомленнях каналів СТБ та «Україна» критичних акцентів не було. А канал «1+1» запитав керівника національної програми імунізації Центру громадського здоров’я Олександра Заїку, чому нардепів вакцинують саме цим препаратом. «Бо зараз є доступною вакцина Pfizer», — відповів той і пояснив, що китайської Coronavac уже майже не залишилося. Наскільки це твердження правдиве, журналісти не розбиралися і лишили це на розсуд аудиторії. 

Нагадаємо, у квітні Комітет виборців України закликав вакцинувати усіх народних депутатів, аби Верховна Рада працювала без перебоїв.

Варто зауважити, що мРНК-вакцина Pfizer схвалена у Європейському Союзі, тому після визнання українських сертифікатів вакцинації українці, щеплені цим препаратом, матимуть шанс користуватись безвізовим  режимом із ЄС. Натомість щеплені вакцинами CoviShield i Coronavac — ні. 

Більше про тенденції та маніпуляції в новинах минулого тижня читайте в огляді Зої Красовської.

Фото: Flicker

ms.detector.media