ms.detector.media
MediaSapiens
25.06.2021 12:39
СБУ заявила про викриття міжрегіональної мережі антиукраїнських агітаторів, які працювали на РФ
СБУ заявила про викриття міжрегіональної мережі антиукраїнських агітаторів, які працювали на РФ
Підозрюють, що фігуранти поширювали заклики до повалення конституційного ладу в Україні, змін державного кордону та вступу до лав терористів «ДНР» та «ЛНР».

Служба безпеки України повідомила, що викрила міжрегіональну мережу антиукраїнських агітаторів, які здійснювали інформаційні операції на замовлення російських спецслужб.

Наразі вісьмом фігурантам повідомлено про підозри у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки, ще двох засуджено до позбавлення волі.

Так, у Києві викрили уродженця Донеччини, який, за даними слідства, публічно агітував до захоплення державної влади та вступу до лав незаконних збройних формувань так званих «ДНР» та «ЛНР». Для поширення цього контенту він використовував власні акаунти у соціальних мережах.

У Маріуполі СБУ заблокувала діяльність місцевого «агітатора», який поширював через персональні сторінки у заборонених соцмережах публікації щодо зміни меж державного кордону України та закликав до ведення агресивної війни. Правоохоронці перевіряють інформацію щодо його співробітництва зі спецслужбами РФ через одну з громадських організацій.

У Сумській області повідомлено про підозру мешканцю міста Путивль. Він нібито поширював в інтернеті матеріали із закликами до повалення конституційного ладу в Україні.

На Черкащині викрили антиукраїнського агітатора, який у соцмережах закликав до захоплення державної влади та фізичної розправи над високопосадовцями. Також встановлено мешканку регіону, яка агітувала до зміни меж кордону України.

У Закарпатській області заблоковано інтернет-активність двох місцевих жителів, які поширювали у соцмережах заклики до відокремлення регіонів України, де проживають національні меншини.

На Вінниччині оголошено вирок агітатору, якого викрили у діях проти територіальної цілісності України.

Раніше мешканцю Дніпропетровщини оголосили вирок за заклики в соцмережі «повертатися до складу Росії».

Фото: ssu.gov.ua

ms.detector.media