ms.detector.media
MediaSapiens
24.06.2021 20:21
Microsoft офіційно представила операційну систему Windows 11
Microsoft офіційно представила операційну систему Windows 11
Кілька місяців компанія натякала на число 11 в назві, а за тиждень до презентації в мережі з'явилися скріншоти нової ОС.

Компанія Microsoft 24 червня офіційно представила операційну систему Windows 11. Про це пише The Verge.

У Windows 11 велику увагу приділено спрощенню користувацького досвіду, новому магазину Windows, а також поліпшенню продуктивності і багатозадачності. ОС також вперше буде підтримувати запуск додатків Android.

Кардинально змінено меню «Пуск» і оновлено ​​кнопка «Пуск», тепер вони розташовані по центру панелі задач. Цей інтерфейс нагадує Windows 10X — проєкт ОС для двох екранів одночасно, від якого Microsoft зрештою відмовилася.

Вікна у Windows 11 матимуть закруглені кути, а деякі елементи інтерфейсу будуть напівпрозорими.

The Verge відзначає, що на центрований зовнішний вигляд ОС явно вплинули macOS і Chrome OS, закруглені кути також характерні для Android і iOS.

При розгортанні вікна тепер можна буде вибрати, в якому форматі воно буде відображатися, групувати кілька вікон, наприклад, коли потрібно одночасно кілька програм на одному екрані.

Microsoft також інтегрує Microsoft Teams безпосередньо в Windows 11 як для споживачів, так і для комерційних користувачів. Також у систему інтегровано ігрову платформу Xbox. 

Дата випуску Windows 11 поки невідома, але Microsoft пообіцяла, що вона буде доступна в якості безкоштовного оновлення для користувачів Windows 10 в найближчі дні.

Нагадаємо, у мережі за тиждень до офіційної презентації з'явились подробиці того, як виглядатиме Windows 11.

Фото: youtube.com, theverge.com

ms.detector.media