ms.detector.media
MediaSapiens
24.06.2021 15:50
Через твіт прем'єра Північної Македонії про футбол Греція відклала ратифікацію меморандуму між країнами
Через твіт прем'єра Північної Македонії про футбол Греція відклала ратифікацію меморандуму між країнами
Зорану Заєву дають зрозуміти, «що у нього є деякі зобов'язання, які він не може ігнорувати».

Греція відклала парламентську ратифікацію меморандуму про співпрацю із Північною Македонією через твіт прем'єр-міністра останньої Зорана Заєва, в якому він опустив слово «Північна» у назві своєї країни. Про це пише Ekathimerini.

Афіни мали ратифікувати меморандум 3 липня, проте тепер це відклали до вересня або пізніше. Все через допис Заєва у соцмережі: «Сьогодні зі стадіону в Амстердамі я висловлюю свою міцну підтримку збірній Македонії з футболу».

Як відомо, Греція дуже чутливо ставиться до теми з назвою Північної Македонії, оскільки назва «Македонія» є грецькою, і багато греків ідентифікують себе як македонці, але безвідносно до слов'янського народу, який мешкає у Північній Македонії. Суперечка між країнами була вирішена у 2018 році, коли остаточно ухвалили назву «Північна Македонія».

І тепер Греція закликала Заєва дотримуватись угоди і виконувати домовленості щодо назви країни в будь-якому контексті.

«Ми вимагаємо повного впровадження Преспанської угоди та її духу, і ми закликаємо пана Заєва утриматися від риторичної розбіжності, особливо в такому делікатному питанні, як футбол. Добросовісне виконання угоди є одним із критеріїв вступу країни до Європейського Союзу», – заявила прессекретар уряду Арістотелія Пелоні.

Як повідомляється, ратифікацію меморандуму відкладено, щоб Заєв «міг зрозуміти, що у нього є деякі зобов'язання, які він не може ігнорувати».

Фото: twitter.com, protothema.gr

ms.detector.media