ms.detector.media
MediaSapiens
24.06.2021 14:15
Засновники криптовалютної інвесткомпанії у ПАР зникли разом із біткоінами на $3,6 мільярда
Засновники криптовалютної інвесткомпанії у ПАР зникли разом із біткоінами на $3,6 мільярда
Якщо буде доведено злочинність їхніх намірів – це буде найбільша в історії криптовалютна афера.

Брати Амір та Раїс Каджи, засновники південноафриканської інвестиційної платформи для криптовалют Africrypt, зникли разом із 69 000 біткоінів на суму $3,6 мільярда, пише Bloomberg.

Ошукані інвестори найняли юридичну фірму, пошуком братів Каджи також займається поліція. Правоохоронці звернулись до криптобірж по всьому світу на випадок, якщо біткоіни спробують конвертувати.

Хоча достоменно не встановлено, що засновники фірми свідомо вчинили шахрайські дії, цей інцидент вже називають найбільшою в історії криптовалютною аферою.

Наразі сайт Africrypt не працює, а телефони братів Каджи не відповідають.

Перші ознаки проблем із компанією виникли в квітні 2021 року, коли вартість біткоінів активно зростала. Тоді Амір Каджи повідомив клієнтам, що компанія стала жертвою хакерської атаки – і водночас попросив не звертатись до поліції або адвокатів, щоб «не уповільнювати процес відшкодування зниклих коштів».

Як виявили юристи, яких найняли інвестори, кошти Africrypt були переведені з її південноафриканських рахунків і клієнтських гаманців, а біткоіни пройшли через сервіс анонімізації, щоб їх неможливо було відстежити.

Нагадаємо, Google дозволить рекламувати криптобіржі та криптогаманці. Раніше їх вважали «шахрайством».

Фото: zwnews.com

ms.detector.media